Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Boksen doet daarmee niet alleen een beroep op het lichaam, maar ook op de geest. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen namelijk ook coördinatie, concentratievermogen, mentale weerbaarheid en moed de succesfactoren van grote boksers.

Bij Mabuhay wordt wekelijks op woensdagavond bokstraining gegeven aan iedereen die vanuit de techniek het boksspel willen leren. De lessen zijn afwisselend door het individueel trainen, oefeningen met een partner en sparsessies. Door het accent te leggen op techniek ontwikkel je zelfvertrouwen en plezier in het spel. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht. Wekelijks werken we ons dus diep in het zweet met als resultaat een getraind lichaam en een gezonde conditie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale zijde van het boksen. Moed en zich kunnen beheersen zijn belangrijke elementen in de sport en zeker bij het boksen.
Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder zeer deskundige begeleiding. Sparren is bij ons optioneel.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen?  Neem dan contact met ons op voor een GRATIS proefles.

Evenement tijdschema's (1)

Woensdag
-